Despre noi

          Firma Optimit Hidraulic a luat fiintă în anul 2004. Am început activitatea prin comercializarea furtunurilor hidraulice produse de firma cehă Optimit sro si, cu aprobarea lor, am “împrumutat” numele firmei. Respectiva fabrică din Cehia a ajuns în proprietatea prestigioasei firme austriece Semperit, firmă cu care si la ora actuală suntem în strânse relatii de colaborare, acesta fiind principalul furnizor de furtunuri hidraulice si furtunuri industriale din portofoliul nostru.
 

          Încă de la înfiintare, ne-am străduit să stabilim relatii comerciale cu ateliere de întretinere si reparatii de furtunuri hidraulice. Acestea sunt cele care trebuie să sustină pietele din preajma lor. Noi ne străduim, cu stocurile noastre, să putem sustine beneficiarii finali prin clientii nostri.
 

          De atunci oferta noastră este în continuă crestere, venind în întâmpinarea satisfacerii necesitătilor pietei si implicit ale clientilor nostri. Pe lângă furtunuri hidraulice si armături pentru acestea, am început comercializarea furtunurilor industriale, produse tot de reputata firmă Semperit, iar începând din anul 2014, datorită preturilor de achizitie mult mai favorabile, am reusit să lărgim portofoliul nostru, acoperind cele mai diverse aplicatii.
 

          Odată cu cresterea firească a economiei din tara noastră, a crescut si diversitatea armăturilor  pentru furtunuri hidraulice, pentru furtunuri industriale, interesul pentru cuple rapide,  adaptoare de cele mai diverse tipuri si domenii de activitate. În sistemele hidraulice fixe este de neconceput absenta tevilor hidraulice, trase la rece si calibrate, precum si toată gama de conectori si adaptoare pentru aceste tevi, asadar am început importarea si comercializarea acestora. În oferta noastră au intrat si diverse tipuri de robinete hidraulice, deviatoare, supape de sens, drosele, regulatoare de presiune, manometre, conectică pentru manometre, inclusiv furtunuri pentru conectarea manometrelor în sistemele hidraulice, atât cele permanente cât si cele pentru punctele de diagnosticare.
 

          Stiind cât este de importantă fiabilitatea utilajelor si a mijloacelor de productie pentru orice ramură a industriei si agriculturii, am decis importul de produse de la firme cu prestigiu din Europa, firme cu experientă de zeci de ani în proiectarea si fabricarea acestor mici, dar foarte importante piese în vasta lume a hidraulicii. Cei mai importanti colaboratori sunt firmele Rastelli Raccordi, DNP Industriale.
 

          Într-o piată în continuă crestere, au apărut numeroase cereri pentru utilaje si aparate necesare  la fabricarea în serie a furtunurilor sertizate sau în atelierele de întretinere si reparatii de furtunuri, astfel am devenit distribuitori ai masinilor de sertizat furtunuri, aparatelor de tăiat si decojit furtunuri produse de firma finlandeză D-Hydro Oy precum si ai utilajelor produse de firma germană Uniflex Hydraulik.
 

          Deoarece nimic nu se poate misca la infinit fără gresare, primeam din ce în ce mai multe solicitări în această directie. Astfel am ajuns să importăm si să comercializăm nipluri de ungere, capete de gresare, decalimetre, furtunuri si tevi pentru gresare, sisteme pneumatice de gresare, sisteme de gresare mobile, pompe pentru ulei produse de firma germană Pressol. De la aceeasi firmă importăm o gamă vastă de pompe pentru combustibil,  pistoale de alimentare cu combustibil, contoare digitale si analogice pentru combustibil, rezervoare mobile pentru alimentare cu combustibil.
 

          În 2004 ne-am început activitatea într-un depozit cu o suprafată de apoximativ 150 mp. În momentul de fată avem un depozit de aproape 1000 mp, însă pare că într-un viitor nu prea îndepartat si acest spatiu va fi insuficient.
          Colaborăm cu firme de curierat si suntem capabili, de cele mai multe ori, să satisfacem din stoc cerintele clientilor, în cel mult 24 de ore.
 

          Am redactat un catalog propriu, în care am grupat pe categorii produsele din ofertă, am încercat să descriem respectivele repere, să dăm cât mai multe informatii privitoare la utilizarea acestora, pentru a ajuta în alegerea corectă a pieselor.  Momentan încercăm să venim în ajutorul partenerilor nostri cu o nouă pagină web si o platforma de magazin online. Angajatii firmei noastre sunt într-un proces continuu de evolutie pe plan profesional pentru a putea să raspundă cât mai prompt si exact întrebarilor partenerilor, pentru rezolvarea corectă si rapidă a celor mai diverse cereri. Firma noastră participă regulat la expozitii, pentru a fi la curent cu noutătile din domeniu si pentru a tine legătura cu partenerii nostri, fie ei furnizori sau cumpărători.
 

          În decursul anilor, am ajuns să fim un partener de nădejde pe piata din România. Încercăm în permanentă să fim competitivi din punct de vedere al preturilor, dar niciodată nu vom sacrifica calitatea în favoarea preturilor mici. Din ce în ce mai multi clienti îsi dau seama de adevărul proverbului englezesc: “nu sunt suficient de bogat ca să-mi permit lucruri ieftine”.
 

            Avem speranta ca pe viitor să putem onora la fel de bine ca până acum toate cerintele pietei, implicit cerintele clientilor nostri. Si deoarece în hidraulică, fără presiune nu miscă nimic, sperăm să putem spune împreună si de acum înainte:

                                             “OPTIMIT HIDRAULIC, pentru o lume sub presiune” !

Aveti o mica prezentare aici